Niculae Bădălau, spor pentru „condiții de muncă vătămătoare”. De câte tipuri de sporuri beneficiază bugetarii la salariu

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a dat publicității liste cu sporurile de care beneficiază angajații la stat. În total sunt peste 50 de tipuri de sporuri.

„Am terminat de centralizat informațiile. 7 familii ocupaționale de funcții bugetare (învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție și Curtea Constituțională, apărare, ordine publica și securitate națională, administrație).

Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiții de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informațiilor clasificate sau pentru păstrarea confidentialitatii.

Și vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleași cerințe/responsabilități. Și dacă ești nominalizat în proiecte din fonduri europene ești avantajat – primești o majorare a salariului de până la 50%.

Personalul bugetar beneficiază și de indemnizație de hrană (347 lei/lună) și, desigur, de vouchere de vacanță. Este foarte bine că s-a început o evaluare completă pentru fundamentarea deciziilor”, a anunțat Alexandru.

Printre beneficiarii de sporuri se numără și angajații de la Curtea de Conturi, care se află printre cei mai bine plătiți bugetari. Ei au spor de 15% pentru „condiții de muncă vătămătoare” în condițiile în care lucrează doar cu documente. Niculae Bădălău, instalat de PSD că vicepreședinte la Curtea de Conturi, are un salariu de bază de 23.000 de lei lunar, la care se adaugă și sporurile.

 la care se adauga si sporurile.

Alte sporuri în administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here