Nicușor Dan, despre anularea voucherelor de 1.000 de euro: Stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal în toată Uniunea Europeană

Nicușor Dan a anunțat, miercuri, care vor fi primele măsuri pe care le va lua imediat după ce se va instala ca primar al Capitalei.

Prima măsură va fi deschiderea ușilor mari ale primăriei, intrarea principală pe care intra doar Gabriela Firea, pentru toți bucureștenii.

O altă măsură imediată va fi demiterea înalților funționari din Primărie care au condamnări penale.

O să vedeți niște demiteri de oameni din aparat. Dacă justia a decis că au încălcat legea este evident că nu mai au ce să caute în primărie”, a menționat Nicușor Dan,

Încă o măsură urgentă va fi anularea programelor „ilegale” înființate de Firea, cum ar fi cel prin care se oferă câte 1.000 de euro pentru donare de plasmă celor care s-au vindecat de coronavirus.

În primul rând acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că și în Romania și în Uniunea Europeana, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri și pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat și bineînțeles vom încerca să stimulam oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a spus Nicusor Dan, înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanțelor.

Întrebat dacă subvențiile vor fi tăiate, a răspuns: „Nu. Oriunde în lumea civilizată există o subvenție pentru transportul public pentru că asta duce la o reducerea poluării. În ceea ce privește subvenția pentru termie, nu poți pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în rețea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here