Nicuşor Dan: Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA pe gigacalorie și va intra în vigoare pe 1 aprilie

Foto: INQUAM/George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că, în urma votului din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, preţul pentru gigacalorie care va fi achitat de bucureşteni este de 330 de lei + TVA, din 1 aprilie. El a precizat că PMB va continua „să subvenţioneze semnificativ” costul gigacaloriei, informează News.ro.

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa de consiliu de miercuri, mărirea preţului gigacaloriei în Bucureşti, pentru persoanele racordate la sistemul centralizat de termoficare, a transmis Primăria Capitalei.

„Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Noul preţ care va fi plătit de bucureşteni este 330 de lei + TVA şi va intra în vigoare pe 1 aprilie. Consilierii generali USR, PNL şi PMP şi-au asumat această majorare impopulară şi le mulţumesc că au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susţine singură creşterea puternică a costurilor cu termoficarea. PMB va continua, însă, să subvenţioneze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca preţul plătit de bucureşteni să nu fie excesiv”, a afirmat primarul general, Nicuşor Dan.

El a amintit că preţul gigacaloriei plătit de bucureşteni n-a mai fost mărit din anul 2011, precizezând că noul preţ e comparabil cu preţurile din alte mari oraşe.

„De exemplu, la Timişoara se plăteşte 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanţa 450 de lei pe gigacalorie. Aceste preţuri există din ianuarie / februarie, deci locuitorii acestor oraşe au plătit sau plătesc facturi majorate şi pentru lunile de iarnă. În Capitală, creşterea preţului la gigacalorie se va simţi deocamdată mai puţin, pentru că am intrat în primăvară şi în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii. Rog bucureştenii să înţeleagă situaţia şi îi asigur că n-am fi mărit acest preţ dacă n-am fi fost obligaţi de realităţile economice”, a arătat Nicuşor Dan.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here