Nicuşor Dan: Trebuie să creştem preţul parcării. Oraşul e sufocat de maşini parcate şi pe trotuar, şi pe prima bandă

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că oraşul „este sufocat de maşini” parcate pe trotuar şi pe prima bandă, iar preţul parcării trebuie să crească.

„Chiar dacă am avea o cantitate nelimitată de bani în momentul ăsta, nu am putea să organizăm, să concepem, să executăm acele piste de biciclete pe care toată lumea le aşteaptă, pentru că oraşul acesta este sufocat de maşini parcate şi pe trotuar şi pe prima bandă. Şi aici intrăm într-un cerc vicios”, a afirmat primarul, la dezbaterea pe tema transportului sustenabil în România, eveniment organizat de Asociaţia Green Revolution cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.

El a apreciat că „de zeci de ani maşina nu mai este simbolul prestigiului social” şi a mărturisit că în fiecare zi merge pe jos doi kilometri, de acasă la Primărie.

„E o chestiune care trebuie spusă şi trebuie asumată – trebuie să creştem preţul parcării. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea din oraş”, a subliniat Nicuşor Dan.

Amurgul paradisului fiscal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here