Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat recent că îl va da afară imediat ce va prelua mandatul pe directorul Termoenergetica. La numai 35 de ani, David Burghiu încasează lunar circa 6.000 de euro, atât de la fosta RADET, cât şi din alte funcţii pe care le deţine la stat, potrivit Click.ro.

David Burghiu a fost numit în martie 2018 administrator special al Radet, după care, în 2019, a preluat conducerea Companiei Municipale Termoenergetica, la propunerea Gabrielei Firea, primarul Bucureştiului.

Ciprian Ciucu, actualul edil al sectorului 6, arăta atunci că bărbatul este finul cuplului Firea-Pandele, care l-a cununat, şi a publicat o fotografie în acest sens de la fericitul eveniment.

Salariul lui Burghiu este de 6.000 de euro, adică în jur de 300.000 de lei, dar pleacă acasă cu peste 350.000 de lei, având în vedere că a fost numit, de-a lungul timpului, în diverse comisii şi consilii de administraţie.

Conform ultimei declaraţii de avere, în 2019, el a primit îndemnizaţie şi pentru participarea în Comisia pentru aplicarea Legii 550/2002, în valoare de 65.762 lei.

Potrivit CV-ului, între anii 2000 – 2004, acesta a urmat cursurile Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, iar între 2004 și 2008 a urmat cursurile Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza“ – Facultatea de Drept. A lucrat ca polițist din anul 2008 și până în 2014.
În anul 2010, David Alexandru Burghiu a absolvit Colegiul Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I. În anul 2009, acesta și-a luat masteratul în securitate şi apărare naţională la aceeaşi universitate.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus clar că-l va da afară pe Burghiu imediat ce va prelua mandatul de primar.

Sunt promovaţi oameni care, fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceştia nu trebuie să fi dovedit ceva în viaţă, e de ajuns să fie la locul potrivit şi la momentul potrivit şi, deodată, se pomenesc că sunt băgaţi în vreo 3-4 companii municipale şi câştigă dublu faţă de un om care a muncit toată viaţa şi lucrează 10 ore pe zi într-o multinaţională. Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate va schimba componenţa Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi a directorului Termoenergetica”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat ce are să îi reproşeze directorului Termoenergetica, primarul ales al Capitalei a spus: „La întrebarea asta trebuie să îi întrebaţi pe sutele de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă vara asta şi mulţi dintre ei care nu au căldură zilele astea. Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, un eşec pe partea financiară, datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către Elcen, un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţii la infrastructură şi schimbarea infrastructurii şi cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor. Şi al treilea lucru care ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica, faptul că nu au fost în stare să ia bani europeni, care erau alocaţi pentru sectorul ăsta”, a precizat noul primar Capitalei, care va învestit în funcţie mâine, 29 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here