Nivel dramatic al deceselor de Covid într-o țară în care președintele a subminat vaccinarea

Sursa: Pixabay

Brazilia urma să devină vineri a doua ţară din lume care depăşeşte pragul de 600.000 de decese asociate COVID-19, un bilanţ grav pentru un guvern care a fost aspru criticat de experţii în sănătate pentru gestionarea greşită a pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Cu toate acestea, Brazilia şi-a intensificat campania de vaccinare după un început lent şi există semne că numărul infectărilor este în cele din urmă în scădere. Peste 70% dintre brazilieni au primit o primă doză de vaccin, comparativ cu 65% în Statele Unite, care au depăşit pragul de 600.000 de decese în iunie.

„Rata de respingere a vaccinurilor este foarte scăzută în Brazilia”, a declarat Alexandre Naime Barbosa, şeful secţiei de epidemiologie de la Universitatea de stat din Sao Paulo. „Acest lucru este într-adevăr important pentru Brazilia să oprească pandemia”, a mai spus el.

Numărul deceselor a scăzut cu 80% faţă de vârful înregistrat în aprilie când erau raportate peste 3.000 de decese zilnic, iar Brazilia nu se mai numără printre ţările cu cel mai mare număr zilnic de morţi din cauza COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a înregistrat joi 451 de noi decese asociate COVID-19, ajungând la un total de 599.810 de la începutul pandemiei.

Experţii în sănătate bănuiesc că efectele devastatoare timpurii din Brazilia ale variantei Gamma, numită şi P1, ar fi temperat cursul variantei Delta, care a provocat în alte ţări o creştere semnificativă a infectărilor.

OCDE: Acord global pentru un impozit minim de 15% aplicat marilor corporaţii. Primele reacţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here