Noi ciocniri între aviația israeliană și Hamas

Aeronavele israeliene au lansat noi atacuri, sâmbătă, în Gaza, iar militanţii Hamas au răspuns cu tiruri de rachetă, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Armata israeliană a afirmat că raidurile au vizat o facilitate de informaţii a Hamas şi mai multe posturi de lansare de rachete din nordul enclavei, în timp ce ministerul palestinian pentru religie a afirmat că o moschee a fost distrusă în cursul raidurilor.
 


Cel puţin 12 oameni au fost ucişi în raiduri aeriene pe parcursul nopţii, între care o femeie şi cei trei copii ai săi, ucişi în locuinţa lor dintr-o tabără de refugiaţi, au indicat medici palestinieni, citaţi de Reuters. Potrivit serviciilor de salvare, citate de France Presse, zece persoane aparţinând aceleiaşi familii au fost ucise într-un raid israelian.

1 COMENTARIU

  1. Confruntarea trebuie oprita . Hamas are obligatia de a opri atacurile cu rachete indreptate asupra oraselor si populatiei israeliene de orice credinta ar fi ei .Este evidenta intentia Hamas de a testa sistemul defensiv al statului Israel IRON -DOME si de a pune in dificultate ISRAEL prin imensul numar de rachete trimise . Multitudinea de rachete trase la intimplare ne aduce in fata doar intentia de testare si de slabire a capacitatii de aparare a statului Israel . Mii si mii de rachete trimise aiurea , ce au un cost redus de doar citiva dolari (unele sunt artizanale ) – maxim 400 sau 500 de dolari produc pagube nu numai in orase ci si in bugetul militar israelian . O racheta interceptoare costa pina la 100000 de dolari .Va imaginati diferenta . Puterea IRON DOME consta si in posibilitatea de a sorta tintele si de a alege , dintre miile de rachete lansate ,pe cele care au un potential mai mare de atac . Daca Armata statului Israel ar fi incercat sa distruga toate rachetele Hamas (ieftine si putin eficiente ) -stocul propriu de rachete interceptoare s-ar fi epuizat rapid si Hamas ar fi atacat cu rachete mult mai performante dar din care nu au numarul necesar de a lovi decisiv in acest moment .Surpriza le-a dejucat planurile . Sistemul defensiv IRON are capacitatea de a alege .Daca la inceput este posibil sa se fi lovit mai toate rachetele Hamas din nevoia de as arata forta – acum altfel se pune problema . Deocamdata nu vedem ingerinte majore, ale altor forte ,in disputa dintre Hamas si armata Israel, asa ca nu cred ca razboiul hibrid va continua multa vreme .Tintele aviatei israeliene au in vizor doar distrugerea unor aliniamente subterane si a unor depozite de munitii cu armament mai sofisticat – dupa care totul se incheie pentru o lunga perioda de timp .Probabil Hamas va cere oprirea ostilitatilor concomitent cu oprirea trimiterii rachetelor catre Israel . Inca o vreme armata Israel va continua sa distruga tintele pe care si le-au propus si care au fost identificate in Gaza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here