Noi revolte în ALDE. Tăriceanu scapă partidul din mână

Foto: Inquam Photo George Călin

Organizația ALDE Dolj a votat o rezoluție prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică. De asemenea, filiala a anunțat și că îl susține pe șeful ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, pentru funcția de ministru al Energiei. Liberal-democrații doljeni au votat în unanimitate pentru 

1. Demararea procedurilor statutare pentru convocarea unui Congres Extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce își doresc membrii și simpatizanții partidului.

2. Respectarea Statutului partidului în litera și spiritul său; renunțarea la excluderea unor lideri din partid în baza unor decizii artificiale, neconforme statutar.

3. Acordarea unui mandat politic președintelui organizației județene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilității în țară și de îndeplinire a obiectivelor asumate în comun prin programul de guvernare, în baza votului acordat, în acest sens, de cetățeni în decembrie 2016.4. Susținerea deputatului ION CUPĂ, președintele organizației judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

O decizie similară, pentru organizarea unui congres, a fost luată și de ALDE Prahova. Această filială este condusă de Grațiela Gavrilescu, care a acceptat propunerea PSD de a deveni ministru al Mediului. 

Bate vânt de revoltă și la ALDE Gorj.

Liderul filialei județene, Ion Iordache, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, de principiu, nu este de acord ca membrii ALDE nominalizați pentru portofoliile vacante să fie excluși din partid, „pentru că au fost deciziile pe care le-au luat ei, în concordanță cu ce stabiliseră și ce promiseseră electoratului lor”.


Și la Oradea, Călin Popescu-Tăriceanu s-ar putea confrunta cu o revoltă deschisă. 

Dorin Corcheș, liderul ALDE Oradea, a transmis o scrisoare deschisă colegilor prin care și-a exprimat susținerea pentru organizarea unui congres, care să răspundă la mai multe întrebări. 
Șeful ALDE Oradea vrea să afle de ce s-a retras partidul de la guvernare, de ce despre discuțiile cu Victor Ponta s-a aflat de pe Facebook, de ce ALDE susține un independent la președinție și cum s-a putut ca Tăriceanu să-i scrie lui Iohannis ca să-i ajutor împotriva propriilor colegi.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here