Nouă tentativă de fraudă care foloseşte numele şi imaginea ministrului Energiei / Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe în schimbul unor investiții

Sursa: Facebook/Ministerul Energiei

Ministerul Energiei atrate atenţia, miercuri, asupra unei noi tentative de fraudă care foloseşte numele şi imaginea ministrului Sebastian Burduja şi chiar o semnătură a acestuia. A fost construită o pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe în schimbul unei sume de bani investite, potrivit News.ro.

”Atragem atenţia cu privire la o nouă tentativă de înşelăciune care foloseşte imaginea şi numele Ministrului Energiei, Sebastian Burduja. Recent, am identificat o pagină falsă care promite câştiguri uriaşe peste noapte în schimbul unei sume de bani investite. Mai grav, această pagină conţine şi o semnătură falsă a ministrului”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Ministerului Energiei pe Facebook.

Aceştia avertizează că semnătura nu este reală şi nu reprezintă avizul Ministrului Energiei.

”Recomandăm tuturor să fie extrem de vigilenţi în faţa acestor acte de înşelăciune şi să raporteze imediat paginile de acest gen platformelor corespunzătoare. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va formula şi de această dată o plângere penală la DIICOT împotriva persoanelor care au creat şi publicat pe internet acest conţinut înşelător şi fals”, au mai transmis oficialii ministerului.

Ministerul Energiei a anunţat, săptămâna trecută, că a fost depusă plângere penală la DIICOT după ce imaginea şi vocea ministrului Sebastian Burduja au fost folosite ilegal într-un videoclip deepfake şi într-un articol fake news, care susţin ”în mod fals promovarea de către ministrul Energiei a unei platforme investiţionale create de două companii, cu promisiunea unor câştiguri financiare pentru cetăţeni”.

”Românii ar trebui să fie precauţi în accesarea platformelor care promit profituri uriaşe peste noapte”, afirma atunci Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei nu este singurul a cărui imagine a fost folosită. Recent, imaginea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost folosită pentru a promova o fictivă vânzare de acţiuni la o companie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here