Numărul 1 mondial în tenisul masculin este al patrulea jucător găsit infectat după ce a organizat un turneu balcanic de tenis în Croația și Serbia. Novak Djokovic, jucătorul de tenis masculin de top din lume, a declarat marți că el și soția sa, Jelena, au fost testați pozitiv pentru coronavirus, după zile întregi de critici pentru turneul pe care l-a organizat și la care au fost infectați jucători și antrenori și membri ai familiilor acestora.

Sârbul a fost criticat din toate părțile, iar prima sa reacție a fost să recunoască faptul că nu și-a dat seama că epidemia nu era încă pe cale de dispariție și și-a exprimat speranța că nimeni nu va avea de suferit din cauza acestui eveniment organizat cu bune intenții.

Djokovic nu a rămas însă imun la atacurile din lumea tenisului – de aceea, nu vrea să-și toarne cenușă în cap după ce a fost apostrofat de șefii ATP și de colegi. 

Liderul mondial a postat un mesaj cu tâlc pe rețelele de socializare. Nole a citat un patriarh sârb, Paul II, care a murit în 2009.

Mesajul pare a fi adresat detractorilor săi înfocați.

”Bărcile nu se scufundă din cauza apei care le înconjoară, ci din cauza apei care intră în ele. Nu da voie celor din jur să te afecteze și să te tragă la fund”, crede Novak Djokovic.

Finala turneului de tenis de la Zadar, din cadrul circuitul „Adria Tour”, organizat de sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, duminica trecută, după ce bulgarul Grigor Dimitrov a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

După Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată, Goran Ivanisevic (antrenorul lui Nole) şi Novak Djokovic şi soţia sa, Jelena, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Circuitul „Adria Tour”, organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here