„Nu a fost foarte fericită”. Ludovic Orban, despre declarația lui Macron legată de NATO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a comentat joi, declaraţia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care susţine că NATO se află în moarte cerebrală, spunând că această afirmaţie nu are legătură cu modul de funcţionare al Alianţei Nord- Atlantice.

Orban a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării Naţioonale, ce părere are despre declaraţia preşedintelui Franţei, privind moartea cerebrală a NATO, premierul spunând: „România este membru al NATO, noi ne îndeplinim toate obligaţiile care decurg din statutul de membru al NATO. Mi se pare o declaraţie care nu a fost foarte fericită şi care oricum nu are legătură cu realitatea modului de funcţionare al NATO”.

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a spus că România crede în garanţiile de securitate asigurate de NATO.

„Tot ceea ce ţine de securitatea României se bazează pe trei piloni: apartenenţa la NATO, la Uniunea Europeană şi parteneriatul Strategic cu SUA şi am mai adăugat unul, al patrulea, o masă ca să fie cât mai stabilă are nevoie de patru picioare, ne încredem în noi înşine, motiv pentru care suntem o ţară membră NATO şi credem foarte mult în ceea ce înseamnă garanţiile de securitate asigurate de acest statut şi de această alianţă”, a afirmat ministrul Apărării.

„Ceea ce suntem pe cale să trăim este moartea cerebrală a NATO”, a declarat Emmanuel Macron săptămânalului The Economist, explicând această „moarte” prin dezangajarea americană faţă de aliaţi NATO şi comportamentul Turciei, membră a Alianţei Nord-Atlanctice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here