Numărul cazurilor de coronavirus din Italia a crescut la 212. Vineri erau doar 6

breaking news

Autoritățile din Italia a anunțat că numărul cazurilor de coronavirus a crescut deja la 212. Vineri, în peninsulă erau doar 6 cazuri confirmate.

Majoritatea cazurilor sunt în regiunea Lombardia, în nordul Italiei, aproape de Milano.

Patru oameni au murit până acum în peninsulă din cauza coronavirusului. A patra victimă este un bărbat în vârstă de 84 de ani din regiunea Lombardia.

Între timp, epidemia se răspândeşte. Autorităţile italiene încep controale la intrarea în ţară, în special la Vo’ Euganeo, epicentrul răspândirii cu coronavirus în regiunea Veneto. Este vorba despre una dintre măsuri pentru a nu permite virusului să se răspândească, decizie luată vineri prin decret de către Guvern, scrie agenţia Ansa.

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, opt intrări în ţară vor fi controlate de personal şi de forţele de ordine. 

Italia se află pe locul trei în clasamentul mondial în privinţa numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus, după China şi Coreea de Sud.

Nordul ţării intră în carantină pentru a încerca să oprească răspândirea Covid-19: şcolile s-au închis, universitatea, slujbele din biserici au fost suspendate, la fel şi intrările în pub-uri şi discoteci. 

Patrulele de poliţie vor păzi 35 de porţi de acces către zona roşie din zona Lodi, care include teritoriul a 10 municipalităţi, 24 de ore pe zi.

Companiile se gândesc să le permită angajaţilor să lucreze de acasă. 

Premierul Giuseppe Conte a petrecut toată duminica la sediul Protecţiei civile şi încearcă să-i liniştească pe cetăţeni: „Sunt surprins de explozia de cazuri, dar au fost luate măsuri de precauţie, chiar dacă pare că nu. Nu trebuie să ne lăsăm pradă panicii, ci să urmăm indicaţiile autorităţilor”. 

Guvernul va aloca alte 20 de milioane de euro pentru a face faţă urgenţei. Şeful statului Sergio Mattarella a semnat decretul cu măsuri speciale aprobate duminică de CDM.

Domul din Milano a fost închis (pentru turişti), la fel şi toate evenimentele din programul de la Scala. Rămân deschise magazine, dar nu şi baruri şi localuri nocturne. Măsurile vor fi prelungite o săptămână. 

Şi Carnavalul de la Veneţia a fost închis de luni. 

Măsuri asemănătoare au fost luate şi în regiunile Piemonte, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige – unde luni au fost înregistrate primele trei cazuri pozitive cu coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here