Iohannis: Nu e momentul să ne relaxăm prea mult. Din 15 mai, e obligatorie masca, nu și statul acasă. Dispare declarația, în localitate

Sursa: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații, marți după-amiază, în contextul numărătorii inverse pentru ridicarea stării de urgență. După 15 mai, România trebuie să treacă la starea de alertă, lucru care implică adoptarea altor tipuri de măsuri, multe dintre ele de relaxare a restricțiilor introduse în luna martie. În acest sens, Guvernul a trimis deja Parlamentului un proiect de lege. „Este nevoie de o lege și solicit parlamentarilor să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a transmis Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că, în România, pericolul epidemiei nu a trecut, dar țara noastră va trece de la starea de urgență la starea de alertă, întrucât expiră termenul administraqtiv de 15 mai.

Klaus Iohannis a declarat totodată că va deveni obligatorie purtarea măștilor și menținerea distanței între cetățeni (1,5 metri), atunci când se află în spațiul public. Vor fi redeschise magazinele care au acces direct din stradă, muzeele și saloanele de coafură. „Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, se va renunța la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații scrise atunci când ne deplasăm în interiorul localității, ea rămânând valabilă în călătoriile din afara localității de domiciliu.

Totodată, după 15 mai, vor putea fi reluate slujbele religioase cu participarea credincioșilor, dar cu condiția ca ele să fie ținute în curtea bisericii, iar enoriașii să poarte măști și să păstreze o distanță de 1,5 metri între ei.

Klaus Iohannis s-a referit și la cazul sportivilor. Cei de performanță vor putea să-și reia activitatea în cantonamente, dar competițiile nu vor reîncepe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here