Bianca Dobroiu, o tânără de 23 de ani din România, stabilită în Italia, s-a vindecat de coronavirus după 74 de zile. „A fost un coșmar, acum viața are sens din nou”, spune românca.

Bianca a fost printre primele persoane infectate din Bologna și una dintre puținele din lume care a avut boala o perioadă e timp atât de mare, scrie La Repubblica.

Primul lucru pe care Bianca l-a făcut atunci când a avut voie să iasă din casă a fost să meargă în parc: „O emoție unică, nu mi se pare real, au fost zile foarte lungi… Doctorul m-a trezit ieri dimineață: Ești fericită? Rezultatul e negativ! Am sărit din pat. A fost un coșmar, cine nu a trecut prin asta nu poate înțelege”, a declarat Bianca pentru sursa citată.

Tânăra de 23 de ani a făcut nu mai puțin de 11 teste: 2 negative, 2 incerte și toate celelalte pozitive. La începutul bolii, ea a fost internată câteva zile în secția de boli infecțioase. A fost lăsată acasă apoi, dar a stat în carantină, într-o cameră.

Perioada în care ea a fost infectată a devenit un studiu de caz, după cum a confirmat specialistul în boli infecțioase din Sant’Orsola Luciano Attard: „Din câte știm, este un record. Acum încercăm să înțelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze și analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Există opt pacienți, pozitivi începând de acum opt săptămâni.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here