O staţiune de lux din Spania va fi demolată în urma unei deczii judecătorești

Complexul de lux Marina Isla de Valdecañas din Caceres, în care se află 186 de vile și o plajă artificială, va trebui demolat, a decis Instanța Supremă din Spania, care a stabilit că stațiunea a fost construită pe un sit natural protejat.

Staţiunea a fost ridicată în perioada 2007-2011 cu aprobarea autorităţilor locale, în zona lacului de acumulare Valdecañas. Se întinde pe o suprafaţă de 135 de hectare şi are 186 de vile, un hotel, o plajă artificială şi un teren de golf. C

omplexul de lux deţine cea mai apropiată plajă cu nisip de capitala Spaniei, Madrid şi planificase construcţia unui nou hotel, cât şi a altor vile.

Staţiunea este situată pe un sit natural protejat, iar ecologiştii au dat în judecată dezvoltatorul, motiv pentru care zona trebuie să revină la starea iniţială.

În anul 2020, Curtea Regională Superioară a dispus într-o hotărâre o demolare parţială, dar acum, potrivit deciziei Tribunalului Federal, resortul trebuie să fie demolat complet.

Primarul municipiului comunităţii autonome Extremadura a exprimat critici aspre, după decizia justiţiei. „Vreţi să rămânem săraci în Extremadura!”, a spus Ángel Pedro Martinez, citat de El Pais.

Avocatul proprietarilor celor 186 de vile a înaintat un recurs.

Costurile demolării ar putea fi imense şi comunitatea se aşteaptă la un preţ mai mare de 200.000.000 de euro, pe lângă plăţile de compensare care trebuie oferite proprietarilor vilelor, scrie Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here