Suedia nu recomandă vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5-11 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a declarat joi Agenția de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile, relatează Reuters.
Pe baza informațiilor pe care le avem în prezent, și anume, că există un risc scăzut de apariție a formelor grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a-i vaccina”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferință de presă.
Ea a adăugat că decizia ar putea fi revizuită dacă rezultatele obținute în urma cercetărilor se vor schimba sau dacă o nouă variantă de coronavirus ar schimba cursul pandemiei. Copiii din grupurile cu risc ridicat pot deja să primească vaccinul.
Suedia a înregistrat peste 40.000 de cazuri noi pe 26 ianuarie, unul dintre cele mai mari bilanțuri zilnice din timpul pandemiei, în ciuda testării limitate. Deși numărul cazurilor este mare, asistența medicală nu este supusă aceleiași tensiuni ca în timpul valurilor anterioare.
Joi, 101 pacienți cu COVID au avut nevoie de terapie intensivă, cu mult sub cei peste 400 de pacienți din primăvara anului 2021. În total, aproape 16.000 de persoane au murit de COVID în Suedia de la începutul pandemiei.
Guvernul Suediei a extins miercuri, pentru două săptămâni, restricțiile care includ un program de funcţionare limitat pentru restaurante şi o limită a numărului de persoane permis în interior, dar a spus că speră să le elimine pe 9 februarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here