Oana Florea, în cărți pentru şefia Comisiei Parlamentare de Control al SRI

Deputatul PSD Oana Florea, care a condus Comisia specială de anchetă privind alegerile din 2009, este vizată pentru postul de președinte al Comisiei Parlamentare de Control al SRI.

Oana Florea a declarat, luni seară, la Antena 3, că este una dintre persoanele vizate pentru această funcție, subliniind că ”este capabilă să conducă echilibrat şi profesionist” această comisie.

Se negociază, nu este final, se discută, dar ştiu că sunt una dintre persoanele vizate (pentru a fi preşedintele Comisiei Parlamentare de Control al SRI-n.red.). Din punctul meu de vedere cred că sunt capabilă să conduc echilibrat şi profesionist, ştiu că este o comisie importantă, o comisie complicată. Am fost mulţi ani jurist şi nu o să fac nimic să mă abat de la ceea cere regulamentul şi legea„, a declarat Oana Florea.

Aceasta a afirmat că legislaţia privind serviciile de informaţii este „extrem de veche” în domeniu.

Claudiu Manda este cel care a condus comisia înainte de a deveni europarlamentar ales pe lista PSD.

Oana Florea este membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

De asemenea, Oana Florea a fost președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial.


Comisia a fost constituită ca urmare a acuzaţiilor jurnalistului Dan Andronic, potrivit cărora, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea s-ar fi aflat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi fostul şef al SRI, actual ambasador al României la Washington, George Maior. Comisia a chemat-o de mai multe ori la audieri pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, care însă nu s-a prezentat.

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, Oana Florea, declara, în ianuarie 2018, că va depune în Parlament un proiect de lege prin care persoanele care refuză să se prezinte la comisie să fie pedepsite cu închisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amendă penală în valoare de 10.000 de lei şi cu interzicerea de a ocupa o funcţie publică timp de trei ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here