Oficial american: Doar 10 – 15% dintre cei care au primit vaccinurile Pfizer și Moderna au resimțit efecte secundare

Dr. Moncef Slaoui, conducătorul programului Operation Warp Speed, destinat vaccinurilor pentru Covid-19, a declarat, marţi, că vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna sunt sigure şi că numai 10%-15% dintre voluntari au raportat efecte secundare ”semnificativ vizibile”, transmite CNBC, preluat de News.ro.

”Efectele adverse mai importante, cum ar fi o boală autoimună şi altele, nu au fost raportate diferit între grupul placebo şi grupul care a primit vaccinul, în cele două studii clinice, ceea ce este foarte încurajator. În timp ce cunoaştem efectele pe termen scurt şi înţelegem bine acum efectele pe termen mediu, siguranţa pe termen lung nu este încă înţeleasă, conform definiţiei”, a declarat Slaoui publicaţiei Washington Post.

Efectele secundare de după inoculare pot dura până la o zi și jumătate, a spus cel care conduce programul de vaccinare demarat de Administrația Trump, în martie. Persoanele cu efecte secundare au raportat roșeață și durere la locul injecției, dar și febră, frisoane, dureri musculare și dureri de cap, a precizat Slaoui, adăugând că cei mai mulți nu au avut efecte secundare observabile.

Slaoui a făcut declaraţiile în timp ce statele americane se pregătesc să distribuie vaccinuri pentru Covid-19 în două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here