Olanda și-a „schimbat” numele. Guvernul roagă pe toată lumea să nu mai folosească numele „Olanda”

  sursa: Casa Regală a Olandei

  Olanda a făcut un rebranding la început de an. Guvernul a cerut să nu mai fie folosit numele de Olanda/Holland pentru a descrie întreaga țară, ci numele oficial „The Netherlands/Țările de Jos”. Vom fi schimbate toate materialele promoționale ale țării, care până acum au folosit „Holland”.

  Companiile, ministerele, ambasadele, univeristățile și multe alte instituții vor trebui să aplice noile regulamente. Va fi o problemă cu pagina oficială de turism a țării, care este holland.com.

  Regatul Țărilor de Jos are 12 provincii. „Olanda” sunt, de fapt, două provincii de la coasta atlantică ale regatului – Olanda de Nord și Olanda de Sud. Aici se regăsesc principalele trei orașe ale țării, anume Amsterdam, Rotterdam și Haga. Istoric, Olanda (ca provincie unită) a fost motorul economic și comercial al țării, dominând restul provinciilor care au format Republica Olandeză și apoi Regatul Țărilor de Jos.

  Olandezii din afara provinciilor care poartă numele de Olanda nu sunt încântați că toată țara este cunoscută colocvial cu acest nume. Tot așa cum nici scoțienii, galezii sau nord-irlandezii nu sunt fericiți când sunt numiți locuitori ai Angliei, nu ai Marii Britanii.

  Decizia guvernului olandez de a trece la „Netherlands” are ca scop convingerea turiștilor de a vizita și alte zone ale țării, nu doar Amsterdam. Orașul este deja supraaglomerat, având în vedere că este vizitat anual de aproape 20 de milioane de oameni.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here