Olguța, avânt conspiraționist după ce Firea a spus că doar 4 bucureșteni din cei 4.600 testați au fost depistați cu Covid-19

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că doar 4 persoane din 4.600 care au participat la testarea din București au rezultate pozitive la coronavirus. Afirmația a fost rapid preluată de PSD și transformată în armă politică împotriva Guvernului, căruia îi contestă veridictatea datelor prezentate.

„Din 11.000 de bucuresteni înscrişi în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive”, a precizat Gabriela Firea la România TV.

Lia Olguța Vasilescu a scris luni pe Facebook un mesaj în care contesta datele comunicate de autorități în legătură cu pandemia de Covid-19.

„Doar 4 din 4600 de persoane testate sunt bolnave. Testare facută cu aparatură performantă, după toate regulile și regulamentele naționale și internaționale… Și atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică? De ce nu încep măsurile de relansare economică? Au trecut deja 125 de zile de când ne tot amenință Orban că iese cu masuri economice… 125 de zile!!! Câte firme au fost îngropate de indolența și incompetența acestui guvern?”, a scris Olguța Vasilescu.

Potrivit datelor naționale, în București, pe 29 iunie, erau 3.071 de îmbolnăviri.

Testarea bucureştenilor selectaţi prin proiectul Primăriei Capitalei „Sunt imun la covid”, începută pe 10 iunie pe Arena Naţională, a fost oprită după o zi pe stadion, primarul Gabriela Firea susţinând că programul a fost blocat de Ministerul Sănătăţii, astfel că a depus plângere penală.

Edilul a precizat că testările vor continua, iar bucureştenii înscrişi vor fi programaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

În cadrul proiectului „Sunt imun la covid” au fost selectaţi 11.000 de bucureşteni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here