Olivia Steer se plânge de cenzură din partea Facebook. Ce s-a întâmplat în realitate

Olivia Steer a anunțat că i-a fost furat contul de Facebook în urma unei conspirații. A doua zi și-a dat seama că era vorba despre o eroare cauzată de o setare.

”Contul meu de profil Facebook a dispărut, azi, fără notificări, fără explicații, fără avertisment. Mă pot aștepta, în orice clipă, să îmi fie ștearsă și pagina publică, pe care scriu acum.

Ce să spun? Nu pot ei să cenzureze, cît putem noi să comunicam. Nu pot ei să distrugă, cît putem noi să construim. Nu pot ei să urască, pe cît putem noi să iubim.

Așa că vă aștept, de-acum, pe blogul meu, oliviasteer.ro, și pe (încă) functionalul cont de Instagram. Și curînd, chiar!, pe YouTube!

Ținem legătura strîns! Mereu!”, a anunțat Olivia Steer pe Facebook.

Lucrurile s-au rezolvat după 24 de ore când cineva a învățat-o cum să folosească aplicația.

”În urmă cu două zile, Facebook m-a anunțat că o persoană străină s-a logat pe contul meu de pe un alt device. Am urmat atunci toate procedurile de securitate, mi-am schimbat parola și mi-am văzut de treabă. Azi-dimineață, contul meu de profil nu mai era (deși, aseară erau ambele vizibile și accesabile, ca de obicei, de pe orice device). Nu era de găsit nici în secțiunea Menu și nici, la o căutare simplă, după nume, în Search. Nici de pe telefon, nici de pe laptop. Messenger dispăruse și el din bara de sus.

Prietenii m-au asigurat că îmi pot vedea contul, prin urmare e sigur activ, sugerînd că terțe persoane au intrat în el și se joacă la butoane, ca să îmi puna nervii la încercare.

Abia, într-un tîrziu, practic în urmă cu circa 10 minute, am găsit, în settings, un buton de switch, care îmi redă accesul spre ambele conturi, dar doar de pe laptop. Practic, e singura modalitate rămasă de a glisa între cele două pagini. Explicația pentru tot acest joc de-a alba-neagra cu conturile de socializare, dată de cîțiva amici, ce au cunoștințe mai vaste decît mine de IT, ar fi că Facebook a schimbat interfața aplicației, îngreunând accesibilitatea, mișcare ce face parte din vechea strategie de sabotare (mai fățișă sau mai puțin) a utilizatorilor indezirabili”, a scris Olivia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here