Orban: Am găsit fondul de rezervă al guvernului complet epuizat, n-am găsit niciun leu

ludovic orban 19 noiembrie
Sursa: Guvernul României

Ludovic Orban a vorbit despre o nouă gaură lăsată de PSD, anume golirea fondului de rezervă al Guvernului. Ministrul Dezvoltării din cabinetul Dăncilă anunțase înainte ca PNL să vină la putere că nu prea au mai rămas bani în acest fond, dar premierul Orban a spus că situația era pe zero. Șeful Guvernului a dezvăluit că motivul golirii fondului au fost alocări fără noimă din acești bani.

„au găsit fondul de rezervă al Guvernului aflat la dispoziţia premierului epuizat complet, să ştiţi. În momentul în care am intrat în funcţie, n-am mai găsit niciun leu. Dar este adevărat că mai două-treimi din hotărârile de Guvern, din ultima perioadă ale Guvernului, au fost alocări din fondul de rezervă (…) N-am găsit nicio noimă în aceste alocări. Asta este adevărat şi, de altfel, vă mărturisesc că inclusiv împărţirea sumei alocate suplimentar, de un miliard patru sute şi ceva de milioane, după rectificarea din august, iar alocările…n-am înţeles logica alocărilor sumelor respective.” a spus Ludovic Orban în timpul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România.

Președintele AMR, primarul PSD Robert Negoiță, atacase anterior guvernul Dăncilă, pe care l-a acuzat că e dat banii din fondul de rezervă pe criterii netrasparente.

„Domnule prim-ministru, v-o spunem cu foarte mult regret faptul că banii, mai ales din fondul de rezervă la dispoziţia primului-ministru, dacă nu mă înşel aşa se numeşte, aşa este formulat, au fost împărţiţi discreţionar. Nu a existat niciun fel de principiu, sau un set de principii, care să arate măcar o simulare de principialitate a împărţirii sumelor. Adică, s-au dat, aşa, nişte sume, fără niciun fel de criterii, adică, într-un mod discreţionar.” a spus social-democratul, mare critic al aripii Dragnea din PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here