Orban avertizează: E o producție de fake news îngrijorătoare. Închiderea Capitalei, zvon lansat cu premeditare

Sursa: Pexels

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că spațiul public românesc a fost invadat în ultima perioadă de informații false și campanii de dezinformare.

Pe acest fond, șeful Cabinetului susține că a propus măsuri pentru a limita răspândirea de fake news. „Pe analizele din ultimele două săptămâni, e o producție și o distribuție de fake news îngrijorătoare”, a descris Orban contextul.

Orban a făcut referire și la zvonul de zilele trecute, privind iminenta închidere a Capitalei, pe fondul numărului în creștere de cazuri de coronavirus. „Nu s-a discutat niciodată problema închiderii Bucureștiului”, a arătat Ludovic Orban, care a subliniat că „a fost un fake news grosolan, lansat cu premeditare”.

„Am cerut să fie aflată sursa acestui fake news care a creat panică în București”, a mai declarat premierul.

Un alt derapaj masiv din această perioadă a fost cel al postului controlat de familia lui Dan Voiculescu, Antena 3, după anunțul lui Klaus Iohannis privind instalarea stării de urgență.

Astfel, sâmbătă seară, Antena 3 a început să anunțe măsuri care nu doar că nu au fost luate, dar nici măcar nu au fost menționate de vreuna dintre autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here