Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban anunţă că timp de mai multe zile cursurile se vor desfăşura online, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. Numărul de zile nu a fost încă decis, dar va fi stabilit prin ordin al ministrului Educaţiei, informează News.ro.

Premierul Orban a anunţat, vineri seară, că mai multe zile cursurile se vor desfăşura online, având în vedere organizarea alegerilor locale duminica viitoare.

Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, decizia finală se va lua după consultarea tuturor factorilor implicaţi.

Când vom stabili exact numărul zilelor în care cursurile se vor desfăşura online vom anunţa public şi, cel mai probabil, va fi decis printr-un ordin al ministrului Educaţiei”, a mai afirmat premierul.

Alegerile locale vor avea loc duminica viitoare, urmând a fi organizate peste 18.000 de secţii de votare, cele mai multe în unităţi de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here