Orban: În 26 februarie, în România era un caz, în Austria și Spania erau două. Ieri, în România erau 123, în Austria peste 500, în Spania 4221

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Prim-ministrul Ludovic Orban a lăudat, duminică seară, măsurile luate de autoritățile de la București, pe fondul pandemiei de coronavirus. Orban a făcut în acest sens și o comparație între situația României și cazurile a două țări vest-europene – Austria și Spania.

„Faptul că în România numărul de cazuri este încă relativ mic este cea mai bună dovadă că toate măsurile luate au fost eficiente”, a declarat șeful Guvernului.

Declarațiile lui Ludovic Orban:

  • Începând de ieri, există un guvern cu puteri depline care are capacitatea de a lua toate deciziile care se impun.
  • Pe toată perioada de interimat, guvernul a funcționat cu toată capacitatea.
  • Este suficient să vedem datele privind evoluția cazurilor în țări europene. În 26 februarie, când în România era un singur caz, în Austria erau două cazuri, în Spania două cazuri. Ieri, în România erau 1234 de cazuri, în Austria peste 500, iar în Spania 4221 de cazuri.
  • Faptul că în România numărul de cazuri este încă relativ mic este cea mai bună dovadă că toate măsurile luate au fost eficiente și care chiar dacă au părut severe și au fost criticate de multe ori, au produs rezultate cât se poate de bune.
  • Odată cu votul de învestitură, prin care Guvernul și-a recăpătat toate atribuțiile, avem posibilitatea să emitem acte normative cu valoare de lege, ordonanțe de urgență.
  • În Comitetul pentru situații de Urgență au fost luate măsuri extrem de importante. Din toate țările cu peste 500 de cazuri este obligatorie intrarea în izolare la domiciliu a celor care vin de acolo.
  • Sigur că deși numărul de cazuri comparat cu alte țări arată că am luat măsuri cu efecte favorabile, începând de acum limitarea răspândirii virusului va depinde în mare parte de un comportament responsabil al fiecărui cetățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here