Orban se întâlnește la Guvern cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu de la Pro România

ludovic orban 19 noiembrie
Sursa: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban are programată, marți, la ora 9.00, o întâlnire, la Palatul Victoria, cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, membri fondatori ai Pro România, care au votat pentru noul guvern, intrând în conflict cu Victor Ponta, șeful partidului.

Cei doi, împreună cu alți parlamentari ai partidului, au ignorat decizia lui Victor Ponta, care a declarat în nenumărate rânduri că Pro România nu va vota învestirea Guvernului Orban.

Ulterior, într-o ședință a Biroului Executiv a partidului, s-a decis ca parlamentarii Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie revocați din funcțiile din partid. Totodată, le-a fost retras și sprijinul politic pentru toate funcțiile deținute în Parlament.

Printre parlamentarii din Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-au numărat Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu, Liviu Ioan Balint și Damian Florea. Daniel Constantin a declarat că nu a negociat pentru funcții ca să voteze învestirea noului guvern.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat duminică seară, în discursul de câștigător al alegerilor prezidențiale, că se va implica pentru a crea o nouă majoritate în Parlamentul României, care să fie compusă din partidele democratice.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here