Patronul B1 TV, Sorin Oancea, a explicat marți decizia postului de a rezilia contractele cu Sorina Matei și Andrei Bădin. Oancea susține că Sorina Matei avea o „orientare pro-rusă legată de criza coronavirus”.

Sorin Oancea a declarat pentru Paginademedia.ro: “Decizia are legătură doar cu audiențele slabe ale emisiunii și cu o orientare pro-rusă legată de criza coronavirus, orientare tot mai evidentă în ultima perioadă.

Linia pe care mergea nu corespundea nici realității, nici puncutului nostru de vedere. De aceea, am renunțat să colaborare, pentru că era o colaborare, Sorina Matei nu era angajată a postului”, a spus Oancea pentru sursa citată.

– Legat de contextul deciziior luate de Guvern, invocat de Sorina Matei:

Programul de sprijinire a presei nu este pentru B1, este pentru toată presa, iar B1 nu va avea mari beneficii din acest program, așa cum este el conceput acum.

În ceea ce privește programul pentru IMM-uri, nu este o finanțare a Guvernului, ci o finanțare bancară, la care pot participa toate companiile care reușesc să convingă o bancă de faptul că pot fi finanțate. După răspunsul băncii, statul acordă eventual garanții.

Nu este nicio legătură cu aceste aspecte, a declarat Oancea.

– Legat de Andrei Bădin?

Pur și simplu, contractul cu firma lui era la termen și nu l-am mai reînnoit”, a declarat Sorin Oancea pentru Paginademedia.ro.

Sorina Matei a mai lucrat la B1 Tv

Atât Sorina Matei, cât și Andrei Bădin au mai lucrat în trecut la B1. Sorina Matei a venit la B1 în 2011, de la Antena 3. A plecat de la B1 prin demisie, după șase luni, la România TV.

La sfârșitul lui 2013, jurnalista a plecat și de la postul controlat de Sebastian Ghiță, pentru ca mai apoi să revină la B1 TV, cu emisiunea Aktualitatea Românească. De unde a plecat în mai 2015.

Logica simplă a derulării evenimentelor din ultimele luni corelată cu o evidentă schimbare de retorică pe subiecte publice ce țin de Justiție și luptă anticorupție- singura acceptată- conduc însă la concluzia evidentă că întreg demersul meu jurnalistic deschis și de bună credință, pro-respectare a legii și pro-luptă-anticorupție, este indezirabil unora în acest moment”, spunea atunci.

Sorina Matei a plecat la Digi 24 în ianuarie 2016, unde a stat câteva luni, iar în ianuarie 2018 s-a întors la B1 Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here