Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu soseste la Directia Cercetari Penale, unde urmeaza sa fie incarcerat, in Bucuresti, vineri, 29 aprilie 2011. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu, pentru acuzatia de santaj. Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Vila D. Ionescu, monument istoric din zona Aviatorilor, confiscată de la milionarul Sorin Ovidiu Vântu, și o clădire de birouri din zona Floreasca, confiscată de la partenerii de afaceri ai lui Laszlo Kiss, cel supranumit „Regele offshore-urilor”, au fost scoase la vânzare de stat pentru recuperarea pagubelor din dosarele FNI și Ultra Pro Computers.

Imobilul care i s-a confiscat lui Sorin Ovidiu Vântu are un istoric. I se spune „palatul”, însă este o vila construită în 1927 de un cunoscut arhitect, al cărui stil neo-brâncovenesc, bogat în ornamente, este predat la școlile de arhitectură. Este vorba despre Toma T. Socolescu, fost primar de Ploiești, liberal interbelic, căruia comuniștii i-au interzis să mai profeseze din cauza refuzului sau de a deveni membru în comisiile care acordau avize de construcție, dezvăluie Radio Europa Liberă.

„Palatul” este situat pe o stradă ascunsă privirilor, Gh. Brătianu, în spatele ambasadei Rusiei și al sediului central al PSD.

Evaluat la 20 de milioane de lei

Potrivit Radio Europa Liberă, imobilul a fost evaluat de ANABI la suma de 20 milioane de lei. Compus din parter, două etaje și mansardă, este încadrat că monument istoric, dreptul de proprietate asupra bunului imobil fiind intabulat pe numele statului român.
Palatul lui Vântu nu a fost dorit de nicio instituție a statului, deși multe dintre ele plătesc chirii enorme pentru imobilele în care funcționează, asfel încât ANABI a transmis dosarul către ANAF, care urmează să organizeze o licitație pentru vânzarea lui.

Pe 21 februarie 2017, Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat la 8 ani închisoare în dosarul FNI, fiind acuzat de spălare de bani. Decizia a fost luată de judecătorii Ciprian Ghiță și Daniela Panioglu de la Curtea de Apel București. Instanța a mai dispus atunci confiscarea specială de la inculpat a 13 milioane de dolari – bunuri mobile și imobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here