„Pare dificil să respiri iniţial, este chiar picantă şi iritantă”. Un magazin din Hong Kong vinde îngheţată cu aromă de gaz lacrimogen

Un magazin din Hong Kong vinde îngheţată cu aromă de gaz lacrimogen, pentru cei nostalgici după demonstraţiile violente de anul trecut, scrie News.ro.

Ingredientul principal este piperul negru.

„Are gust de gaz lacrimogen. Pare dificil să respiri iniţial, este chiar picantă şi iritantă. Mă face să vreau să beau multă apă imediat”, a spus un client, citat de AP. „Cred că este o amintire a cât de dureroasă a fost mişcarea de protest şi că nu trebuie să uit”.

Îngheţata a fost făcută în semn de sprijin pentru mişcarea pro-democraţie, care pare să revină, odată ce măsurile restrictive impuse din cauza crizei sanitare au fost relaxate, a spus proprietarul magazinului.

El a mai afirmat că a încercat diverse ingrediente, inclusiv wasabi şi muştar, în încercarea de a replica gustul gazului lacrimogen. Piperul negru e cel mai apropiat. Propietarul a mai precizat că aroma este un succes, fiind vândute, în medie, 20 – 30 de cupe pe zi.

Potrivit autorităţilor, peste 16.000 de doze de gaz lacrimogen au fost trase în timpul protestelor pe teritoriul ce a aparţinut de Marea Britanie până în 1997, când a fost cedat Chinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here