Partidul Comunist Chinez şi-a ales cei peste 2.000 de delegaţi, adepţi ai orientării ideologice lui Xi Jinping, pentru următorul congres

Sursa: Xinhua

Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) anunţă duminică faptul că şi-a ales delegaţii la viitorul Congres cincinal, care urmează să înceapă la 16 octombrie, relatează AFP, citată de News.ro.

”Fiecare unitate electorală din toată ţara a organizat un Congres al partidului sau o reuniune reprezentativă a partidului şi a ales 2.296 de delegaţi la al XX-lea Congres al partidului”, anunţă televiziunea chineză de stat CCTV.

Delegaţii, între care se află şi femei, membri ai etniiilor minoritare şi experţi economici, cercetători şi sportivi, este necesar să fie adepţii orientării ideiologice a lui Xi Jinping şi statutului PPC.

Acest Congres, la Beijing, intervine în contextul în care preşedintele chinez Xi Jinping se confruntă cu mai multe dificultăţi, inclusiv cu o deteriorare a situaţiei economice şi relaţiilor cu Statele Unite şi consecinţe ale politicii chineze stricte a toleranţei zero faţă de Covid-19, care a accelerat o izolare a Chinei.

Cum arată opoziția la Xi Jinping și cum se duce bătălia pentru prieteni și influență la congresul PCC. Nivelul dezacordului este neobișnuit de ridicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here