Cele peste 3.600 de persoane aflate la bordul navei de croazieră World Dream, imobilizată de miercuri în portul Hong Kong de teama că printre acestea s-ar putea regăsi purtători ai noului coronavirus, au primit duminică permisiunea de a debarca, după ce probele medicale nu au confirmat vreun caz de infectare în rândul lor, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Nava, căreia iniţial i s-a refuzat acostarea în portul Kaohsiung din sudul Taiwanului, a fost plasată în carantină după ce s-a aflat că opt pasageri chinezi care au călătorit cu această ambarcaţiune într-o croazieră anterioară au fost între timp diagnosticaţi cu noul coronavirus. Prin urmare, a existat temerea că aceştia ar fi putut infecta echipajul navei, care ulterior ar fi putut răspândi la rândul său virusul printre celelalte persoane aflate la bord. Compania care deţine nava, Dream Cruises, a anunţat că suspendă activitatea acesteia.

Însă o altă navă de croazieră, Diamond Princess, este în continuare în carantină în portul japonez Yokohama, după ce printre persoanele aflate la bord au fost confirmate 70 de cazuri de infectare. La bordul acestei nave se află şi 17 români, dintre care doi sunt turişti, iar 15 membri ai echipajului.

Până în prezent noul coronavirus a ucis în China 811 persoane şi au fost diagnosticate peste 37.000 de cazuri, din care circa 330 în afara Chinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here