Patriarhul Daniel, mesaj la începutul anului universitar

Foto: Inquam Photos / George Calin

La început de an universitar, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, a transmis un mesaj în care a subliniat că ”tinerii au nevoie atât de rugăciune, ca izvor de speranţă, cât şi de îndrumare în formarea lor intelectuală şi spirituală”. ”De aceea, cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală este esenţială”, a transmis PF Daniel, potrivit News.ro.

”La începutul noului an universitar 2022-2023, adresăm un mesaj de binecuvântare tuturor studenţilor, rugându-ne lui Dumnezeu ca prin înţelepciune, viaţă bună şi dreaptă credinţă, să fie ei bucurie şi mângâiere părinţilor şi profesorilor şi întărire Bisericii noastre Ortodoxe”, a transmis, luni, PF danie.

Potrivit acestuia, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2022 drept An omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului.

”Rugăciunea ne ajută să înfruntăm greutăţile vieţii şi să pregustăm încă din lumea aceasta bucuria Învierii şi a vieţii veşnice. Nimic nu poate înlocui rugăciunea şi nicio activitate nu este mai de preţ decât ea, fiindcă aceasta ne dăruieşte inspiraţie şi putere pentru cuvântul frumos şi fapta bună”, a mai transmis Patriarhul BOR.

Potrivit acestuia, ”într-o lume agitată, cu ochii pe ceas, pe agendă sau pe calculator, rugăciunea mai scurtă şi mai deasă poate deveni o respiraţie spirituală a sufletului, un izvor de pace şi de iubire faţă de Dumnezeu şi de semenii noştri”. ”Tinerii au nevoie atât de rugăciune, ca izvor de speranţă, cât şi de îndrumare în formarea lor intelectuală şi spirituală. De aceea, cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală este esenţială. Cu prilejul începutului noului an universitar 2022-2023, ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Izvorul Iubirii şi al Înţelepciunii, să-i binecuvinteze pe toţi studenţii, profesorii şi părinţii, dăruindu-le sănătate, fericire şi multă bucurie”, a mai transmis PF Daniel.

Studenții de la Universitatea Politehnică din București vor avea un nou cămin studențesc. Ministerul Dezvoltării investeşte peste 100 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here