Patru polițiști italieni, bătuți măr de un român. „Într-o clipă, trecem de la teama de tribunal la certitudinea spitalului”

Un tânăr român a bătut de unul singur patru poliţişti italieni şi un al cincilea bărbat care a intervenit în dispută. Incidentul a avut loc în gara localităţii italiene Minturno.

O echipă de poliţişti italieni a fost trimisă să intervină în gara Minturno după ce un cetăţean italian anunţase că un grup de trei infractori români au comis o înşelăciune într-un tren oprit în staţie. La vederea poliţiştilor, doi dintre cei trei români s-au făcut nevăzuţi, însă cel de-al treilea a rămas pe loc şi i-a atacat cu brutalitate pe oamenii legii care veniseră să-l legitimeze, notează Libero Quotidiano.

De unul singur, românul în vârstă de 21 de ani i-a bătut pe cei patru, iar unul dintre poliţişti a avut nevoie de cinci copci. 

„Ar fi trebuit să fie o acţiune a poliţiei ,în urma unui apel privind o estorcare, dar s-a transformat într-un masacru”, s-a plâns Andrea Cecchini, secretarul general al sindicatului de poliţie Celere. „Într-o clipă, trecem de la teama de tribunal la certitudinea spitalului”, a adăugat Cecchini. 

A continuat apoi, mâhnit de cele întâmplate şi a afirmat că vina o poartă sistemul care nu le permite poliţiştilor să reacţioneze ferm şi să folosească armele din dotare.

„Există un status quo pentru cei care poartă uniforme şi care au obligaţia de a pune în aplicare legea. Dar cum să răspunzi celor care folosesc violenţa împotriva ta, reprezentant al forţelor de ordine? Cu siguranţă cu forţă, cu forţa care ne-a fost recunoscută, dar pe care nu ni se permite să o folosim, cu justificarea apărării legitime. Trebuie să mulţumim politicii şi instituţiilor pentru că patru poliţişti au ajuns la spital”, a punctat el.

Însă cei mai afectaţi au fost cei patru poliţişti, scrie ADN Kronos. „Sunt într-o formă cam proastă, buzele mele sunt despicate şi foarte umflate, după ce am primit un pumn în faţă, dar per total sunt destul de bine”, a mărturisit Emilio Maddaloni, unul dintre cei patru poliţişti care au ajuns în spital în urma bătăii încasate de la român.

Totuşi, spune el, se putea şi mai rău şi dă exemplul unuia dintre colegii săi. „Unul dintre colegii mei a avut ghinion el fiind lovit de cinci ori. Unul dintre cei trei băieţi români era într-adevăr pregătit din punct de vedere fizic. Un pachet de nervi, era greu să-l opreşti”, a povestit Emilio Maddaloni, unul dintre cei patru poliţişti atacaţi la gara Monturno, din provincia Latina.

El a povestit şi filmul evenimentelor. „Era ora 7.30 dimineaţa şi am intervenit la o caz de extorcare, raportat de o persoană în vârstă, dar am fost blocaţi de cei trei băieţi. Doi au fugit, iar al treilea a fost cel mai violent. După ce am fost loviţi de multe ori, am reuşit să-l apucăm de mâini şi picioare şi să-l blocăm. Noi nu folosim tehnicile poliţiei americane, nu avem în dotare pistoale cu electroşoc sau altceva”, a mai spus Maddaloni. 

2 COMENTARII

  1. Bine va face,n-aveti arme ba boilor??..Un glonț în cap și gata..
    Dacă va e frica puneți pe urmele lor mafia napoletana,siciliana..ii fac aia pachet urgent..
    Exact ca la noi,miliție lui contrasens e de formă, mai grav e ca la noi nu sti cine e interlop..miliția sau banditul..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here