Paula-Marinela Pîrvănescu, fost secretar de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a fost condamnată de Tribunalul București la plata unei amenzi penale de 14.000 de lei, echivalentul a 100 zile-amendă, cuantumul unei zile amendă fiind stabilit la 140 lei/zi, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, informează Ziare.com.

Sentința vine după ce Pîrvănescu a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și a pledat vinovată pentru trei acte materiale de fals în declarații în formă continuată. Potrivit DNA, fostul secretar de stat ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului în declarațiile de avere depuse în anii 2017, 2018 și 2019.

Tribunalul București a admis, pe 27 ianuarie, acordul încheiat între fostul secretar de stat și procurorii DNA, dar decizia nu este definitivă.

Paula-Marinela Pîrvănescu a ajuns în Guvern la propunerea PSD Mehedinți, potrivit presei locale. Ea a fost demisă pe 8 noiembrie, în momentul în care premierul Ludovic Orban a eliberat din funcție 79 de funcționari de rang înalt din Guvern.

Falsurile

DNA prezintă ce a declarat în fals fostul secretar de stat.

a) În declarația de avere din anul 2017:

– A declarat cu titlu de venituri din salarii încasate în anul 2016 o sumă cu 19.370 de lei mai mică decât suma pe care a încasat-o cu acest titlu de la o societate comercială;

– A declarat că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 165.351 de lei.

b) În declarația de avere din anul 2018:

– Nu a declarat venituri salariale de la angajatorul Camera Deputaților în sumă totală de 12.709 lei;
– A declarat că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 149.226,8 lei;
– Nu a declarat veniturile din cedarea folosinței bunurilor.

c) În declarația de avere din anul 2019:
– A declarat că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 739.812,5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here