Recursul compensatoriu va fi abrogat de Guvern prin asumarea răspunderii. Iohannis: „Autosuficienţa ar fi cea mai mare greşeală”

Liderii PNL reuniți luni în Biroul Permanent Național (BPN) au hotărt ca guvernul Orban să își angajeze răspunderea pe protecte de legi privind recursul compensatoriu, prorogarea pensionării anticipate a magistraților, trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM. Anunțul a fost făcut de Raluca Turcan pe Facebook.

Declarații la finalul reuniunii Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

Declarații la finalul reuniunii Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 2 decembrie 2019

„Această corectare a legislației pe Justiție este necesară cât mai urgent pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută și de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor”, a mai scris Turcan pe Facebook.

Mai departe, ea a precizat că „ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar.”

Semnalul dat de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la şedinţa conducerii liberale, unde sunt analizate alegerile prezidenţiale şi pregătirea pentru alegerile locale, dar şi chestiuni guvernamentale.

„Autosuficienţa după aceste alegeri ar fi cea mai mare greşeală a PNL”, a declarat preşedintele spunând că PSD are în continuare foarte mulţi parlamentari, primari şi preşedinţi de CJ.

Totodată, șeful statului le-a amintit liberalilor că în societate sunt discutate intens câteva teme majore, iar ele trebuie rezolvate de guvernul și parlamentarii PNL. Printre temele enumerate de Klaus Iohannis: recursul compensatoriu, legile justiției.

  • Declarațiile făcute de Iohannis luni dimineață – AICI

Foto: INQUAM PHOTOS

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here