Acasă Justiție Pedepse cu închisoarea pentru producătorii, traficanţii şi cei care îndeamnă la administrarea...

Pedepse cu închisoarea pentru producătorii, traficanţii şi cei care îndeamnă la administrarea de steroizi şi hormoni de creştere

Proiectul de lege iniţiat de Agenţia Naţională Anti-Doping şi susţinut de Guvern, care incriminează producerea, traficul şi administrarea steroizilor şi hormonilor de creştere, a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, transmite News.ro.

„Camera Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi, 308 voturi <pentru>, una dintre cele mai importante legi din domeniul anti-dopingului: pedepse cu închisoarea pentru producătorii, traficanţii şi pentru cei care îndeamnă la administrarea de steroizi şi hormoni de creştere. Prin adoptarea acestei legi ne aliniem standardelor impuse de Uniunea Europeană şi, în special, asigurăm copiilor noştri şansa de a creşte sănătoşi într-un mediu şi un sport curat. Mulţumesc Guvernului României, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Parlamentului României pentru susţinerea acestui proiect legislativ atât de important pentru practicanţii sportului recreativ şi pentru tânăra generaţie de iubitori ai sportului”, a declarat preeşdintele ANAD, Cristian balaj.

Prin adoptarea acestei iniţiative, România se aliniază celorlalte state membre UE în sancţionarea acestor practici şi, cel mai important, asigură copiilor şi tinerei generaţii de iubitori ai sportului şansa de a-şi proteja sănătatea şi de a practica un sport curat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here