București | Maratonul vaccinării, la Sala Palatului. Plus: Centru drive thru cu 4 fluxuri și vaccin Pfizer

Foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în 29 aprilie va fi deschis primul centru de vaccinare drive thru din Bucureşti, acesta urmând să aibă patru fluxuri, iar vaccinul va fi de la Pfizer, transmite News.ro.

„În municipiul Bucureşti, joi, 29 aprilie va fi deschis primul centru de tip drive thru, în Piaţa Constituţiei. Vor fi patru fluxuri disponibile, vaccinul va fi de la compania Pfizer, prezentarea este directă, fără programare în platformă. Din punct de vedere organizatoric, în cursul zilei de mâine (miercuri – n.r.) toată activitatea va fi deja pregătită”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.  

El a precizat că, în prima zi, în centrul de vaccinare drive thru de la Cluj-Napoca s-au vaccinat 354 de persoane.  „Ieri, 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive thru din România care foloseşte vaccinul de la compania Pfizer, în Cluj. Au fost vaccinate până la închiderea programului, la ora 20.00, 354 de persoane şi până astăzi la primul centru de vaccinare drive thru din Hunedoara, din localitatea Deva, s-au vaccinat 1.673 de persoane, ceea ce înseamnă o dorinţă crescută de vaccinare, ţinând cont de faptul că nu este nevoie de programare prin platformă şi se permite prezentarea directă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, și organizarea unui maraton al vaccinării în Bucureşti, în perioada 7-9 mai, urmând să fie organizate 40 de fluxuri de vaccinare la Sala Palatului şi 10 fluxuri la Biblioteca Naţională.

„Am văzut cu toţii evenimentul organizat în Timişoara, acel maraton al vaccinării, care din punctul nostru de vedere a fost un succes, tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai. Vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, şi Biblioteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here