Pentru cine va fi obligatorie carantina la intrarea în Bulgaria, după 1 iunie

Bulgaria va renunţa, de la 1 iunie, la plasarea în carantină obligatorie timp de 14 zile a călătorilor din majoritatea statelor Uniunii Europene, dar nu şi din ţările cu cele mai extinse epidemii de coronavirus, a anunţat vineri guvernul de la Sofia, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Carantina va rămâne obligatorie pentru călătorii din Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia şi Malta, precum şi din Marea Britanie, ţară aflată în perioada de tranziţie după ieşirea din UE, potrivit ordinului emis de ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev.

Va rămâne în vigoare interdicţia de intrare în Bulgaria a vizitatorilor din afara UE, urmând să fie exceptaţi cetăţenii ţărilor din zona Schengen, respectiv Marea Britanie, San Marino, Andorra, Monaco, Vatican, precum şi din Serbia şi Macedonia de Nord.

Bulgaria a relaxat majoritatea măsurilor restrictive impuse în martie pentru combaterea răspândirii coronavirusului, permiţând redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de gimnastică şi a teatrelor şi ridicând interdicţia de a călători între oraşe.

Săptămâna trecută, Bulgaria a ridicat interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor din statele UE, dar a impus intrarea acestora în carntină timp de 14 zile. Prin permisiunea de venire a vizitatorilor din alte zone al UE autorităţile speră să reia comerţul şi să susţină turismul de vară din staţiunile de la Marea Neagră, care au fost grav afectate de blocaj.

Vineri, în Bulgaria au fost înregistrate opt cazuri noi de coronavirus, iar totalul a ajuns la 2.475 de cazuri şi 136 de decese, un număr mult mai mic faţă de multe alte state din UE.

viewscnt


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here