Peste 23.000 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele trei zile, în Spania

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni peste 23.000 de noi cazuri de Covid-19 faţă de raportarea de vineri, în timp ce în ultimele şapte zile au survenit încă 141 de decese asociate acestei boli, transmite agenţia spaniolă EFE, citată de Agerpres.

Numărul total al cazurilor de Covid-19 confirmate în Spania de la începutul pandemiei ajunge astfel la 462.858, cel mai ridicat între statele UE.

Rata noilor cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile este de asemenea în Spania cea mai ridicată în rândul ţărilor UE, de 205,5 cazuri. Urmează Franţa, cu 87,9 cazuri, şi România, cu 72 de cazuri, notează agenţia EFE. Numărul infectărilor este ridicat, a admis luni epidemiologul şef al Ministerului spaniol al Sănătăţii, Fernando Simon, care însă pune aceste cifre şi pe seama numărului mare de teste efectuate.

Acesta a mai menţionat că aproximativ jumătate din cazurile detectate sunt asimptomatice şi circa 55% din totalul noilor infectări sunt la persoane cu vârste sub 40 de ani.

1 COMENTARIU

  1. Parcă eram pe primul loc în Europa??..nu se Poate să greșească Arahat ,cum dracu’ virusul ăsta atacă numai țările latine…. Spania, Franța, Italia, Romania …. d-aia au scos limba latină din școli în România,acum îmi dau seama de ce am ajuns aici.. de vină e Traian!!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here