Petrol contra oxigen: India creşte importurile de ţiţei din Arabia Saudită

Sursa: Pixabay

Ministrul indian al petrolului, Dharmendra Pradhan, a mulţumit, vineri, Arabiei Saudite şi altor ţări din Orientul Mijlociu pentru furnizarea de oxigen medical lichid (LMO) pentru a ajuta în lupta cu Covid-19, la o zi după ce rafinăriile de stat din ţară au inversat reducerile drastice ale importurilor de ţiţei saudit, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Într-o serie de tweeturi, Pradhan a salutat ofertele Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite şi Qatarului de a furniza containere în următoarele şase luni şi pentru asigurarea unei aprovizionări constante cu oxigen medical lichid a Indiei.

”Apreciez profund gestul iniţial de bunăvoinţă pentru livrări suplimentare de LMO, în special din Emirate, Kuwait, Bahrain şi Arabia Saudită”, a scris Pradhan.

Pradhan a scris tweeturile la o zi după ce rafinăriile de stat din India au inversat reducerile semnificative de importuri de petrol saudit pentru luna mai, la indicaţia Ministerului Petrolului, plasând comenzi pentru achiziţii regulate în iunie.

Rafinăriile indiene de stat cumpără circa 15 milioane de barili de petrol saudit pe lună, de la grupul Aramco. India, al treilea mare importator şi consumator de petrol din lume, importă peste 80% din necesar şi depinde în mare măsură de livrările din Orientul Mijlociu.

Relaţiile dintre Riad şi New Delhi au fost tensionate la începutul anului, după ce Pradhan a criticat reducerea producţiei de petrol de către Arabia Saudită şi alţi producători, pentru creşterea preţurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here