Plan al unui atac vizând musulmani, dejucat în Germania. Un tânăr pusese la cale un atentat după modelul băii de sânge din Christchurch

Captură video cu autorul atacului din Christchurch

Un bărbat a fost plasat în detenţie în Germania după ce a anunţat pe Internet că urma să comită un atac vizând musulmani inspirat de atacul de la Christchurch, în Noua Zeelandă, din martie 2019, a anunţat luni Oficiul central german de luptă împotriva terorismului, relatează AFP.

Suspectul, în vârstă de 21 de ani, a fost plasat în detenţie sâmbătă, după ce a fost arestat la Hildesheim, în Saxonia Inferioară.

Arme, care ”ar fi putut să fie cumpărate cu scopul de a-şi pune în aplicare planuri de atac”, au fost găsite la domicliul acestuia, a precizat într-un comunicat Oficiul.

Tânărul a anunţat într-o discuţie online pe Internet că pregătea un atac vizând musulmani, inspirat de cel comis în martie 2019 la Christchurch, unde 51 de persoane au fost ucise în două moschei.

”El intenţiona să acţioneze în acelaşi fel”, potriivt Oficiului.

Anchetatori din cadrul poliţiei au găsit, de asemenea, pe aparatele sale electronice, ”fişiere cu conţinut de extremă dreapta”.

Terorismul extremei drepte este considerat de către autorităţile germane principala ameninţare la adresa securităţii ţării.

O serie de atacuri au fost comise în ultimele luni.

În iunie 2019, un ales conservator care susţinea primirea migranţilor, din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a fost asasinat acasă. Suspectul este un apropiat al mişcării neonaziste.

În octombrie 2019, de sărbătoarea Yom Kippour, un bărbat, de asemenea apropiat extremi drepte, a încercat să pătrundă într-o sinagogă, la Halle, cu scopul de a comite un masacru.

Din cauză că nu a putut intra în lăcaşul de cult, el a ucis o trecătoare şi un angajat al unei restaurant, înainte să fie reţinut.

În februarie, la Hanau, în apropiere de Frankfurt, un bărbat a ucis nouă persoane, toate de origine străină, într-o serie de atacuri armate vizând baruri cu narghilea, după care s-a sinucis.

Alte atacuri de acest tip au fost, de asemenea, dejucate în ultimele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here