Plângere penală pentru ÎPS Teodosie. Reacție: „Arhiepiscopul Tomisului nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice”

Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu

O plângere penală a fost depusă împotriva Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru slujba religioasă pe care acesta a organizat-o de Bobotează şi la care au participat mii de persoane, transmite News.ro.

Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat considerând plângerea penală neîntemeiată, precizând că procesiunile religioase sunt permise şi că ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau purtării măştii pentru participanţii la slujbă.

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost înregistrată, miercuri, o plângere penală pe numele Arhiepiscopului Tomisului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, legată de slujba de Bobotează care a fost oficiată de IPS Teodosie.

Documentele vor fi predate de poliţişti către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru continuarea cercetărilor.  Arhiepiscopia Tomisului a reacţionat în urma acestei plângeri penale, pe care o consideră neîntemeiată din mai multe motive. Astfel, Arhiepiscopia a precizat că, potrivit legislaţiei, pelerinajele şi procesiunile religioase sunt permise, iar la eveniment au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.  

„ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului. 

Mii de credincioşi au participat la slujba de Bobotează de la Constanţa. Ei au pornit de la Catedrala Arhiepiscopală către Portul Tomis, acolo unde a avut loc ceremonia, fiind însoţiţi de preoţi şi de Arhiepiscopul Tomisului care a parcurs acel drum într-o caleaşcă trasă de doi cai. În Portul Tomis mai multe echipe de jandarmi s-au aflat în mulţime şi au încercat să îi determine pe participanţii la evenimentul religios să păstreze distanţa fizică şi să poarte corect masca de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here