Planul Germaniei pentru valul patru: restricții pentru persoanele nevaccinare de Covid

Sursa: Pixabay

Persoanele din Germania care nu au fost vaccinate contra coronavirusului ar putea să fie afectate de restricţii în următoarele luni, a avertizat secretarul general al Cancelariei Angelei Merkel, într-un interviu publicat duminică, scrie DPA, preluată de News.ro.

Dacă Germania va fi lovită de un al patrulea val dur al coronavirusului în următoarele luni, persoanele care nu au fost încă vaccinate s-ar putea să le fie interzisă intrarea în baruri şi alte unităţi sociale, a spus Helge Braun, secretarul general al Cancelariei pentru Bild am Sonntag.

„Dacă vom avea o rată ridicată de infecţie în ciuda procedurilor noastre de testare, atunci cei nevaccinaţi vor trebui să îşi reducă contactele”, a spus el. „Acest lucru înseamnă că anumite opţiuni precum restaurante, cinematografe şi vizite pe stadioane, chiar şi pentru persoanele nevaccinate care au fost testate, nu ar mai fi posibile, deoarece riscul pentru toţi ceilalţi este prea mare”.

Dar Braun, care este şi medic, a afirmat că, atât timp cât vaccinurile utilizate în prezent funcţionează atât de bine împotriva variantei Delta a coronavirusului, un blocaj complet nu ar trebui să fie necesar.

El s-a folosit de interviu pentru a cere germanilor să se vaccineze, argumentând că serurile au 90% eficienţă în stoparea bolilor grave „iar cei vaccinaţi vor avea mai multă libertate decât cei nevaccinaţi”.

Aproximativ 60% din populaţia Germaniei a primit cel puţin o doză. Doar mai puţin de 50% sunt consideraţi complet vaccinaţi.

Economia Indiei, bolnavă de Covid lung – studiu de caz

1 COMENTARIU

  1. Da nu mai bine deschideți lagărele de concentrare si exterminare??.
    Aveti o oarece experiență în acest sens ,..cu evreii si marcarea lor cu steaua lui david,.
    Nu va e rusine naziștilor, fasciștilor..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here