Planul noului șef al armatei ruse, Valeri Gherasimov: un atac devastator asupra celui mai mare oraș din nord-vestul Ucrainei

Sursa: Wikimedia commons

Un canal de Telegram prezintă ipoteza unui atac pregătit de Rusia direct asupra celui mai mare oraș din nord-vestul Ucrainei, scrie ziare.com.

Blogul militar Volya Media, sursa informației, spune că își bazează articolul pe surse din rândul cartierului general al armatei ruse.

Analiza publicată se centrează asupra noului șef al ofensivei ruse în Ucraina, generalul Valeri Gherasimov.

În rezumat, planul lui Gherasimov ar fi să atace Lvov, unul dintre cele mai mari orașe din Ucraina și hubul din vestul țării prin care trece tot echipamentul militar primit din Occident:

1) Rusia a pregătit 700.000 de soldați, unii deja în Belarusul de Vest, și 200.000 în rezerve.

2) Atacul poate începe în următoarele săptămâni.

3) Dacă Rusia va cuceri Lvovul, atunci ar tăia ajutorul militar al Occidentului prin Polonia, o lovitură catastrofală pentru Kiev.

4) Gerasimov a fost creierul din spatele ofensivei originale, din 24 februarie, inclusiv creatorul planului specific de a cuceri rapid Hostomel și Kiev.

5) Comandamentul rus adună de luni de zile obuze de artilerie pentru această ofensivă la scară largă. „Deficitul” de proiectile observat până acum a fost artificial.

6) Va fi folosită o strategie tipic rusă – nivelați orașele înainte cu bombardamente în masă, apoi mergeți mai departe.

Blogerul militar descrie apoi pe larg influența lui Gherasimov la Kremlin.

„El a fost autorul tuturor planurilor de acaparare a Ucrainei, pe care forțele armate ale Rusiei încearcă să le implementeze încă de la începutul războiului. Capturarea aerodromului din Gostomel, parașutarea a mii de soldați acolo și o operațiune rapidă de capturare a centrului Kievului în februarie – ideea lui. De asemenea, este autorul altor planuri, până acum nerealizate, de încercuire a grupării estice a Forțelor Armate ale Ucrainei, de a debarca trupe la Odesa și în apropierea estuarului Nistrului, pentru a ataca Luțk și Lvov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here