Planurile pentru bugetul pe 2022. Precizările ministrului privind taxele și deficitul

Sursa: Pixabay

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat, marţi, pe Facebook, că lucrează la proiecţia bugetară pe 2022, el criticând din nou fosta guvernare liberală. ”Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii”, afirmă Câciu, precizând că Guvernul nu va creşte şi nu va introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. ”Sunt adeptul responsabilităţii fiscal-bugetare – vom ţine sub control deficitul bugetar”, mai spune ministrul, citat de News.ro.

”Pregătim un buget echilibrat şi responsabil pentru a stimula economia şi a împărţi mai corect banii ţării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii”, a anunţat ministrul Adrian Câciu, pe Facebook.
El transmite colegilor de cabinet că uşa biroului său este oricând deschisă.
”Discutăm despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, despre priorităţile din programul de guvernare. Avem ambiţia să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, susţinerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepţie şi nu soluţie pentru stingerea unor crize! În paralel, am început o analiză a creşterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale şi pe o mai bună conformare la plată a obligaţiilor fiscale”, a spus Câciu.
Ministrul mai afirmă că, aşa cum a subliniat şi la preluarea mandatului, ”nu vor creşte şi nu vor introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget”.
”Sunt adeptul responsabilităţii fiscal-bugetare – vom ţine sub control deficitul bugetar. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investiţiile, punem accent pe creşterea productivităţii şi pe susţinerea unui program naţional “Cumpără româneşte!”. Voi iniţia consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri şi camerelor de comerţ din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanţărilor de care România va beneficia prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Alături de colegii de la Finanţe avem multe de făcut, dar suntem motivaţi, avem un plan bine pus la punct şi termene strânse”, afirmă acesta în finalul postării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here