Plictiseala unui paznic a dus la evacuarea unui spital. Zeci de pacienți imobilizați, scoși de urgență în frig

Foto: INQUAM/Liviu Chirica

Un paznic de la spitalul din Ștefănești, Argeș, a dat cu spray lacrimogen într-o pisică, relatează Pro TV, ceea ce a dus la declanșarea unei ample operațiuni de evacuare. Aproape 30 de pacienți, mulți dintre ei imobilizați, au fost scoşi din spital pe pat sau în cărucioare, pe fondul mirosului puternic care a ajuns în saloane.

Afară au ieșit și cele 30 de cadre medicale.

Potrivit sursei citate, unul dintre asistenţii medicali le-a povestit celor din conducere că l-a văzut pe paznic când a dat cu sprayul lacrimogen din dotare după o pisică. Bărbatul nu a putut să explice motivul pentru care a acționat astfel.

Valentin Goilan, director medical la Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti: „A fost o greşeală de manipulare a unui spray lacrimogen de către agentul de pază, în prima fază am acţionat ca la carte, am evacuat pacienţii, pentru că nu ştiam exact sursa.”

Reporter: A dat în spital sau în curte, cu spray-ul? 
Director medical: „N-aş putea să vă dau amănunte” 
Reporter: Cum aţi scos pacienţii, că sunt imobilizaţi la pat 
Director medical: „I-am scos cu paturile ! Pacienţi imobilizaţi, cu patul”
Reporter: Câţi ? 
Director medical: „În jur de 20 şi … 28 de pacienţi”
Reporter: Şi personalul ? 
Director medical: „În jur de 30″

La faţa locului au sosit, imediat, o mulţime de pompieri, echipaje SMURD, poliţişti şi angajaţi ai firmei de distribuţie a gazelor.

Cu toţii au rămas uluiți atunci când au aflat că toată mobilizarea fusese din cauza paznicului – care a vrut să-și condimenteze, probabil, activitatea, altfel monotonă.

Sublocotenent Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeş: „Ulterior măsurătorilor efectuate de către echipajul CRBN nu s-a constatat a fi în interior scurgeri de gaze, se presupune că a fost o descărcare de gaz lacrimogen al unui paznic.”

La spital au ajuns şi şefii agentului de pază, de la firma angajată de Consiliul Judeţean. Nu au vrut să comenteze, pentru moment, gestul bărbatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here