Plutocrați ai planetei, luați aminte: Cel mai popular loc din Burj Khalifa este scos la vânzare

Grupul imobiliar Emaar Properties a scos la vânzare cele două punţi de observaţie din vârful turnului Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, o tranzacţie care ar putea aduce grupului imobiliar suma de un miliard de dolari, au declarat luni pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, a scris Agerpres.

Două surse au dezvăluit că Emaar Properties a angajat banca Standard Chartered drept consilier pentru vânzarea celor două punţi de observaţie, denumite At the Top, şi amplasate la etajele 124 şi 125 al clădirii Burj Khalifa.

Cele două punţi observaţie At the Top sunt o destinaţie turistică populară în Dubai, care în cursul anului 2018 a atras 15,92 milioane de vizitatori overnight.

Potrivit unei surse din mediul bancar, cele două punţi de observaţie generează anual venituri în valoare de 600-700 milioane de dirhami (163-191 milioane dolari). O altă sursă din sectorul financiar a apreciat că cele două punţi ar putea fi vândute pentru aproximativ un miliard de dolari. Ambele surse au dezvăluit că procedurile de vânzare au început în luna noiembrie.

Turnul Burj Khalifa din Dubai este cea mai înaltă clădire din lume, record pe care îl deține din 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here