Iordache, privind poza victimelor unui criminal eliberat prin recurs compesatoriu: Tragic, ce să vă spun

30 de deținuți au ieșit, zilnic, din închisori, în ultimii doi ani, în baza recursului compensatoriu, potrivit unui raport oficial al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Mai precis, au fost eliberate înainte de termen 21049 de persoane. Dintre aceștia, 6691 de persoane, adică aproape o treime, erau violatori, tâlhari, pedofili sau criminali.

498 dintre violatori, pedofili și criminali s-au întors în pușcării după ce au fost eliberați în baza recursului compensatoriu: 70 de omoruri, 49 de violuri, 6 fapte de agresiune sexuală care implică minorii, 369 de tâlhării și 4 ucideri din culpă.

Legea recursului compensatoriu a fost votată de 175 de deputați. Digi24 a mers la Parlament și le-a arătat unora dintre ei fotografii ale unor persoane căzute victime unor deținuți eliberați prin recurs compensatoriu.

Social-democratul Florin Iordache a avut o reacție foarte cinică atunci când i s-a arătat fotografia a doi bătrâni de 80 de ani, soț și soție, uciși de un criminal eliberat mai repede din pușcărie:

„Mda… Tragic… ce să vă spun? Ăăăăăăă…. Putea acest criminal să iasă din penitenciar… Sau ați văzut că sunt oameni care au comis crime şi fără recursul comensatoriu… Recursul compensatoriu nu a făcut decât ca niște indivizi să… având în vedere condițiile din închisoari.. să iasă mai devreme…” a spus fostul ministrul al Justiției.

Cătălin Rădulescu, zis și deputatul-mitralieră, este de părere că legile pot fi mai dure dacă România nu ar mai fi în UE.

„V-am spus, eu sunt de acord că aceste personaje să nu iasă din pușcărie, că trebuie modificată această lege… Deci trebuie să o modificăm, sunt de acord cu ce zice fiica acestor bătrâni, dar trebuie să înțeleagă că o lege trebuie modificată.. nu poţi să modifici în defavoarea comunității europene din care facem parte. Dacă comunitatea ne spune într-un fel ce facem? Atunci hai să ieșim, ieșim din comunitatea europeană… eu sunt foarte dispus!” a afirmat deputatul PSD.

Continuarea, aici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here