Polonia dă dispărut un militar polonez în apropierea frontierei cu Belarusul. Grănicerii bieloruși spun că acesta ar fi cerut „azil politic”

Foto: DWOT via Flickr

Polonia a anunțat vineri că se află în căutarea unui militar, dat dispărut în apropierea frontierei cu Belarusul, însă grănicerii bieloruși afirmă că militarul polonez a cerut „azil politic”, relatează News.ro, care citează AFP.

Armata poloneză anunţă într-un comunicat că un militar din cadrul celui de-al 11-lea Regiment de artilerie ”a dispărut în timp ce îşi exercita funcţia oficială”.

”Căutările continuă”, anunţă armata, precizând că militarul a fost dat dispărut joi, în apropierea satelor Narewka şi Siemianowka, în estul Poloniei.

Ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak a declarat, la rândul său, că militarul ”avea probleme grave cu legea şi şi-a prezentat demisia din armată”.

”El n-ar fi trebuit să fie trimis niciodată în serviciu la frontieră”, apreciază ministrul.

Polonia a trimis, în vară, mii de militari la frontieră, cu scopul de a împiedica migranţi să pătrundă în ţară în număr mare din Belarus.

Occidentul acuză Belarusul de faptul că a orchestrat acest aflux la frontiera externă a Uniunii Europene (UE) de mii de migranţi, cu scopul de a se răzbuna împotriva sancţiunilor care i-au fost impuse în urma alegerilor prezidenţiale contestate din august 2020.

Minskul respinge aceste acuzaţii şi acuză Varşovia de faptul că respinge în mod violent migranţi care au reuşit să treacă frontiera.

Grăniceri belaruşi au anunţat vineri dimineaţa că un militar polonez a cerut joi seara ”azil politic” în Belarus, deoarece nu este de acod cu poziţia intransigentă a Poloniei în criza migraţiei.

Potrivit grănicerilor belaruşi, militarul polonez, care s-ar numi Emil Czeczko, a fost arestat joi în apropierea satului Tusşemlïa, care se află de partea belarusă a frontierei, în apropiere de Narewka şi Siemianowka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here