Polonia evită să îl recunoască pe Joe Biden ca președinte al Statelor Unite

Sursa: Facebook

Polonia aşteaptă să vadă cum evoluează din punct de vedere politic şi legal situaţia din Statele Unite, înainte de a-l recunoaşte pe Joe Biden ca preşedinte, a afirmat marţi ministrul polonez de externe Zbigniew Rau, citat de Reuters, transmite Agerpres.

Victoria lui Biden la 3 noiembrie pune într-o situaţie dificilă guvernul conservator de dreapta de la Varşovia, apropiat de Trump – a cărui administraţie a semnat cu guvernul polonez un acord privind întărirea prezenţei militare americane în Polonia – şi aflat în relaţii tensionate cu Bruxelles-ul şi alte state ale UE, care îi reproşează nerespectarea valorilor democratice, aminteşte Reuters.

Preşedinţia poloneză l-a felicitat pe Biden pentru o campanie de succes, dar oficial Varşovia nu l-a recunoscut încă pe democrat ca fiind viitorul preşedinte al SUA.

Întrebat când va face acest lucru, Zbigniew Rau a afirmat că organismul care îl alege oficial pe preşedintele american, Colegiul electoral, se va întruni abia pe 14 decembrie, iar contestările în justiţie pot continua până la inaugurarea şefului statului, prevăzută pentru 20 ianuarie 2021.

„Depinde de evoluţiile politice şi legale din SUA”, a declarat şeful diplomaţiei poloneze pe postul public de radio.

În timpul campaniei electorale, Biden l-a acuzat pe Trump că susţine lideri autoritari de pe plan internaţional, menţionând, între altele, cazul Poloniei, mai aminteşte Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here